Få skræddersyet

Din rejse til Martinique

image

Den franske ø Martinique tilbyder et forførende mix.

På Martinique vil I opleve et væld af skønne attraktioner. Ø’ens hovedstaden hedder Fort De France og er den vigtigste by i forhold til turisme og handel. Hvis I er til dykning og snorkling, så er dette populært ved den tidligere hovedby, Saint-Pierre, hvor skibsvrag ligger side om side under vandet.  Den franske indflydelse er til at se alle steder, hvor især restauranterne afspejler verdensklasse fransk madlavning. 

 

Her er fantastisk smukt og byder på charme, oplevelser og betagende alsidig natur. Den nordlige del af øen består af tropisk skov, og unikke sorte sandstrande, og elsker I naturen, bør denne del af øen udforskes.  Martinique har et omfattende system af vandrestier, som fører gennem tropiske skove, forbi vandfald og altid har kysten nærved.

Øen er desuden rig på historie, og dette kan opleves ved at besøge de forskellige museer, eller fx ved et besøg omkring  Vulkanen Mount Pelee, som har en helt utrolig historie. Vulkanen er kendt for sit udbrød i 1902, hvor 30.000 mennesker mistede livet. Nemlig alle beboerne i St. Pierre – pånær en fange!

 

Er I til golf? Så er øens golfbane i Baie des Flamands bestemt et besøg værd. Det er den kendte arkitekt, Robert Trent Jones Sr, som har tegnet denne. Omgivelserne er skønne, og det er absolut en af de smukkeste 18-hullers golfbaner i Caribien. Enhver golfers drøm!

 

Denne destination har forbindelse til andre nærliggende destinationer. Dette gør det nemt at kombinere Martinique med andre fantastiske caribiske øer, som fx. St. Lucia, Guadeloupe eller Dominica. 

 

Spændende kultur, fantastisk mad, smuk natur og meget mere, vil I opleve på Martinique. 

Din rejse til Martinique

 • Vandsport
 • Natur
 • Kultur
 • Strand
 • Dyk/Snork
 • Gourmet
 • Uturistet
image

VANDSPORT og surfing på Martinique:

Selvom Martinique primært er kendt for sine flotte haver, frodige skove, gode strande og fantastiske madlavning, så er det også et paradis for alle slags surfere. Her er wind- og kitesurfing nemlig utroligt populært. Andetsteds kan man hver dag se lokale suse afsted på vandski over det coboltblå vand.

image

NATUR og botaniske haver på Martinique:

Naturen på Martinique er yderst betagende og spændende. Her finder man bl.a. en af Caribiens smukkeste botaniske haver – Balata Botanical Gardens, hvor der findes over 3000 forskellige slags planter og blomster. Nord for Fort De France kan man begynde sin vej igennem regnskoven på stien Route de la Trace, som fører jer hele vejen til Mount Pelée – Martiniques’ historiske vulkan.

image

KULTUR og vulkanhistorie på Martinique:

Kulturen er rig på Martinique og især i hovedstaden Fort De France. Her finder man fantastisk fransk arkitektur, museer og kirker. Men Fort De France har ikke altid været hovedbyen. For et par hundrede år siden hed hovedstaden Sainte-Pierre. Ved siden af denne charmerende by ligger Mount Pelée, som gik i udbrud i 1802. Dette ødelagde hele Sainte-Pierre og slog alle 30.000 indbyggere ihjel pånær én fange, som blev beskyttet af de tykke fængselsmure. Udbruddet fik også en del skibe til at synke ud for kysten, hvilket i dag gør Sainte-Pierre til et af de bedste snorkling og dykkerområder for skibsvrag.

image

STRANDE, bølger og palmer på Martinique:

Elsker I også strande, hvor store palmer står side om side langs gyldent sand? Så er Sainte-Anne noget for jer. Her finder man Martiniques’ bedste strande deriblandt Les Salines, som byder på det lækreste klare vand og fine sand. Stranden er cirka 1 kilometer lang og populært blandt de lokale. I ved, hvad man siger – følg de lokale, og det er også det, man bør gøre her.

image

DYKNING / SNORKLING - skibsvrag ud for Sainte-Pierre på Martinique:

Mens koraller ikke er, hvad Martinique er kendt for, så er skibsvragene ud for Sainte-Pierre til gengæld et besøg værd. Hvad enten I vil snorkle eller dykke, så kan man se utallige skibsvrag her. Som tidligere omtalt sank disse skibe under et vulkanudbrud tilbage i 1800-tallet, hvilket siden har gjort nytte for de undervands-interesserede.

image

KULINARISK - lækkerier fra det franske køkken på Martinique:

Martinique er et oversøisk fransk territorium, og når noget er fransk, så betyder det ofte god mad. Det er lige præcis, hvad man finder på Martinique. Utallige gode restauranter ligger spredt over hele øen, men især i Fort De France er de eminente. Her kan I få serveret klassiske retter som Escargots à la Bourguignonne (snegle som i bourgogne), andebryst eller muslinger i hvidvinssauce – og det er lækkert!

image

UTURISTET - uforstyrret ferie på Martinique:

Denne franske ø er for mange europæere og amerikanere kendt. Men øen har endnu ikke i nærheden af de samme besøgstal som nogle af de caribiske kollegaer. Mangel på verdensklasse strande og de store resorts gør, at mange turister foretrækker nabo-øer som eksempelvis Barbados. De senere år har den store ø med ca. 400.000 indbyggere dog været i fremdrift, og hvert år opstår der nye ruter fra USA til øen.

5

Hurtige facts om Martinique

Fact # 01

Gns. temp. sommer (MAJ-OKT)

28O

Fact # 02

Gns. temp. vinter (NOV-APR)

26O

Fact # 03

Valuta

EUR

Vidste du, at vulkanen Mount Pelee er det højeste punkt på Martinique? Vulkanen er 1397 meter høj.

Vidste du, at den tidligere hovedstad - Saint-Pierre - i 1902 blev ødelagt af et vulkanudbrud, som dræbte byens indbyggere pånær en fange i det lokale fængsel? Idag er hovedstaden Fort De France.

Fact # 04

Indbyggertal

400.000

Fact # 05

Dagligt madbudget pr. person, DKK

500,-

Andre tilbud

St Lucia

Caribien

St. Lucia

Grenada

Caribien

Grenada

Tobago

Caribien

Tobago

Bonaire

Caribien

Bonaire

 • Trelde Næsvej 95, 7000 Fredericia 
 • CVR: 37555495
 • Tlf: 71 74 72 71
 • Alle ugens dage fra kl. 10-22
© 2020 caribia.dk - Alle priser og informationer er vejledende og vi tager forbehold for fejl, prisstigninger, ændringer og udsolgte elementer (fly, krydstogt, hoteller mm.) Medlem af Rejsegarantifonden (Reg.nr 2688)